Kurumsal Eğitim

İşletmelerde Bütçe Planlama ve Uygulamaları

Bilgi

Eğitim gün, saat ve yer bilgisi Talepte bulunan Firmaya göre belirlenecektir.

Lütfen bizimle iletişime geçiniz

İşletmeler, öncelikle müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda ortaya çıkan beklentilerini karşılayabilmek, piyasada başarılı olabilmek ve işletmenin devamlılığını sağlayabilmek için yapmaları gerekenleri planlama ve kontrol etme konusunda kullanabilecekleri önemli bir araç bütçelemedir. Küreselleşme ile büyük bir Köy’e dönen Dünya içinde bir yandan gittikçe artan rekabet, diğer yandan ortaya çıkan yeni olanaklar bütçelemenin önemini daha da artırmıştır.

Planlama ve Planlamanın Faydaları

• Makro Planlama,
  • Mikro Planlama,

Bütçe – Bütçeleme Koşulları

• Ülke Koşulları,
  • Başlangıç (Açılış Noktası Koşulları)
  • Bütçe Planlama
  • Fiziki Planlama,
  • Mali Planlama,

Bütçeleme

• Temel İlkeler,
  • Karar ve Politikalar,
  • Bütçe Çalışmaları,
  • Satış Bütçeleri,
  • Üretim Faaliyetleri(Malzeme, İşçilik, Genel Üretim) Bütçeleri,
  • İşletme Faaliyetleri(Ar-ge, Satış ve Yönetim) Bütçeleri,
  • Yatırım Bütçeleri,
  • Diğer Gelir ve Gider Bütçeleri,
  • Nakit Bütçeleri,

Bütçe Sonuçlarının(Bilanço-Gelir Tablosu) Değerlendirilmesi,
Demo Bütçe Uygulaması,

İşletmelerin muhasebe, denetim, bütçe ve diğer yönetim alanlarında ve çeşitli yönetim kademelerinde çalışan kişilere yönelik olan bu eğitimde bütçelemenin önemli kavramları, faaliyet bütçelerinin hazırlanması, bütçelerin bir kontrol ve başarı aracı olarak kullanılması konusundaki yaklaşımlar ile ilgili bilgiler sunulacaktır. Bu bilgilerin, eğitim süresince üzerinde çalışılacak uygulama örnekleriyle somutlaştırılarak daha iyi anlaşılması sağlanacaktır. .

Eğitimde u devam zorunluluğunun yerine getirilmesi gerekmektedir.

İstanbul Arel Üniversitesi
Sefaköy Kampüsü